Moliéres Tartuffe - 2022
Här blev det något både nytt och gammalt i en av de verkliga teaterklassikerna - Moliéres Tartuffe. En satiriskt mustig komedi som var så provocerande att den omedelbart förbjöds efter premiären i Versailles 1664. I modern tappning visade den sig bjuda både på komik och eftertanke. Sex föreställningar blev det varav fyra utsålda.
Manusbearbetning och regi: Agneta Gustafsson och Erik Sollander
Med avståndet bakom oss - 2021
Just när vi trodde att pandemin skulle vara över, i november 2021, satte vi upp reyn ”Med avståndet bakom oss. Naturligtvis hade vi fel och restriktionerna återkom. Tack och lov inte allt för långvarigt den gången. Här drev vi med vårt kära Kommunfullmäktige, Kärleken även på ålderns höst och gav naturligtvis även en ny innebörd till begreppet Snösäkra Mullsjö! Och roligt hade vi efter ett och ett halvt år nedstängning.
Fredrik Blomell och Peter Wiberg regisserade.
Det är vägen som är målet -2018
Revydags. I denna revy var bygget av den nya vägen mellan Jönköping och Mullsjö ett genomgående tema. Här snackar vi rysliga barnhistorier, frikyrkligt besök, ett missfärstånd hos begravningsentreprenören, skapandet av den perfekta innebandyspelaren och mycket mer. Kommunfullmäktige i Mullsjö gjorde givetvis entré på scen även denna gång och det hela toppades med sång och dans från samtliga.
Dan Ekdahl och Erik Sollander regisserade.
De Gyllene snitten - 2017
Sommarteatern är tillbaka! Denna gång var det mycket nytt. Istället för utescenen vid Engelska villan spelades De gyllene snitten vid Mullsjö hotell i ett stort tält. Manuset var egenskrivet och all musik med liveband! Vi kastades in i 70-talets expanderande ekonomi, där kläderna är färgglada, glasögonbågarna lite väl tjocka och datorer var något nytt och lite otäckt. De Gyllene snitten handlade om missförstånd, frikyrkan, tonårsrevolt, drömmar och en liten bygd i utvecklig.
Amanda Johansson och John Albers regisserade.
Dödsdansen - 2016
Här tog föreningen på sig en utmaning med ett Strindbergmanus. Dödsdansen handlade om artillerikaptenen Edgar och hans fru Alice. De levde i ett kärlekslöst förhållande och när kusinen Kurt dyker upp blossar gamla konflikter upp till ytan vilket får förödande konsekvenser. En seriös och spännande ny utmaning för föreningen och sannolikt inte det sista klassiska verk MATS ger sig på.
Marianne Larsen och Erik Sollander regisserade.
Mullsjö, det rör(l)iga friluftsriket - 2015
Mullsjö, lika rörligt som rörigt! Äntligen Revy igen.
Som vanligt var det egenskrivna sketcher med mycket koppling till kommunen. Då skojjades det om ”modulbarnen” efter skolornas mögelproblem, politikernas sandlådediskussioner blev bokstavliga, pensionärer på rymmen och mycket mycket mer. Jnytt beskrev det som rör(l)igt, rappt och roande.
Regisserad av Peter Wiberg och Erik Sollander
Affärer och militärer - 2014
Sommarteater! Krigstid i världen. Alla får anpassa sig till de nya förändringarna. Historien bjuder på knasiga krigsövningar, stiliga flygare, vackra lottor och givetvis dramatiska kärlekshistorier. Dans, sång och musik som visar hur livet skulle kunna sett ut i en liten bygd medans världen låg i krig.
Skriven av Bosse Carlsson och Ingvar Sandahl. Regisserad av Eva Edevik.
Mullsjö - ett skatteparadis - 2013
Nog för att Mullsjö har sina problem, men visst var det ett SKATTEPARADIS! Vi fick i denna revy följa den vilsna orienteraren springa på alla knasigheter i Mullsjö. Diskussionerna på jakpasset, ungdomsproblem och även kungaparet med tillhörande dansande livvakter. Kommunfullmäktige i Mullsjö gjorde givetvis entré på scen även denna gång och det hela toppades med sång och dans från samtliga.
Marianne Larsen regisserade.
Tåget kommer-2012
År 1862 sattes Mullsjö på kartan då järnvägen drogs med station vid Mullsjös sjö. Bygdemusikalen ”Tåget kommer” handlade som titeln avslöjar om när tåget kom till Mullsjö och hur det påverkade byns vardag. Rädslorna och spänningen inför den nya framtiden. Konflikter uppstår när flickorna i byn börjar visa intresse för de tjusiga rallare som byggde järnvägen. Händelsen var så stor att t.o.m. kungen kom för invigningen, men visste kungen verkligen vart han var någonstans?
Bosse Carlsson och Ingvar Sandahls berättelse regisserad av Marianne Larsen.
Mmm… Mullsjöbo ... varning -
kan innehålla spår av Habo-2011
Helt plötsligt var det dags för en ny utmaning. En revy! Perfekt i höstmörkret! Ett projekt med egenskrivna sketcher med koppling till Mullsjö.
Emo-pensionärer, frireligiös innebandykultur, bildprojekt i Mullsjö och ett tappert försök att hitta den perfekta sloganen. Mullsjös politiker fick sig även en känga, som sig bör och allt toppades med musik och dans.
Arne Eriksson regisserade.
Torstenssons konditori-2010
I den lilla landsbygdsidyllen finns Torstenssons konditori. Där bakas sötsaker av alla dess slag. Färgerna var lika starka som känslorna. Kärleken frodades på flera håll, men under ytan fanns ett mysterium. En damtjusare manipulerar damerna som besöker konditoriet men en egen agenda. Slutet gott allting gott med en resa till Bahamas.
Yvonne Andersson Libal hade skrivit ett manus om en i grunden rätt snäll bedragare som ständigt lyckades få folk emot sig. Arne Eriksson regisserade.
Pensionatet-2008
En sommarteater skriven av Ulla Hammargren och uppförd framför engelska villan. Jenny Almquist regisserade. Från 1930-talet växte det upp en omfattande pensionatsrörelse i Mullsjö. Det idylliska samhället blev vida känt för sin naturskönhet och sin utomordentliga luftkvalitet. Under andra världskriget inkvarteras amerikanska flygare i flera av pensionaten. Det gav fonden till en spionhistoria kryddad med lite romantik.
Den stora festen-2006
Det var här allt började.
En sommarteater skriven av Bosse Carlsson, Ingvar Sandahl och Staffan Bäckelid. Jakob S Jonsson regisserade. Det här var uppstarten av föreningen. Uppsättningen kretsade kring det unga nygifta greveparet som skulle ta över Ryfors och som kom till godset någon gång under mellankrigstiden. Det var stort på den tiden i Mullsjö. Den häftigaste repliken gick nog till gamla Norma Tideman, av dansk börd och gift med förvaltaren på Margreteholm, då 80 år, som var med på scen och i slutscenen ställda sig och på sin brutna danska sa: ”Så här var det faktiskt här på Ryfors förr. Jag kom själv hit då ung och nygift och kommer fortfarande ihåg det.” Rena tidsmaskinen!